Inge Sierens

BIO

© Guy Kokken

Inge Sierens werkte meer dan vijfentwintig jaar voor televisie.

Ze studeerde Germaanse filologie aan de universiteit Gent, en debuteerde in oktober 2020 met haar eerste roman. ‘Blauw dat wemelt’ haalt zijn inspiratie uit de herinneringen aan een heftige kindertijd, en de relatie met een tien jaar oudere man. Maar de roman handelt in wezen over de waarachtigheid van het verleden. Sierens noemt het boek een leugen, met de raadselachtige waarheid op schoot.

Intussen heeft ze het werk voor televisie losgelaten, maar ze kijkt terug op een lange loopbaan waar ze veel voldoening uit haalde.
Ze was producer van een reeks iconische programma’s.
Nadat ze met Mark Uytterhoeven werkte aan ‘Het Huis van Wantrouwen, Morgen Maandag en Onvoorziene omstandigheden, was ze producer van beide reeksen van Schalkse Ruiters.
Bij de opstart van Woestijnvis in 1997 was ze producer van de allereerste reeksen van De Mol, van Via Vanoudenhoven en De Laatste Show. Ze werkte drie jaar met Annemie Struyf, voor onder meer ‘In godsnaam’.
Verder was ze producer van de fictiereeks ‘De Parelvissers’ en een aantal human-interest reeksen zoals de allereerste Rechtbank.
Voor ze meer overkoepelend ging werken bij Woestijnvis, was ze nog producer van ‘Basta’, het programma dat de Neveneffecten op de kaart zette in primetime zondagavond.

Sierens leeft en werkt momenteel in Gent, en met de publicatie van ‘Blauw dat wemelt’ keert ze terug naar de intiemere ruimte van de literatuur, waar ze de komende jaren hoopt te verblijven.