Blauw dat wemelt

Een roman van Inge Sierens

Demonen uit het verleden houden Elly sinds kort meer bezig dan haar lief is. Het is moeilijk om greep te krijgen op de herinneringen aan haar kindertijd. Een disfunctionele moeder die geregeld vol drama uitbarstte in gewelddadige scènes, de relatie die ze als zeventienjarige had met Adam, een tien jaar oudere man. Hoe waar zijn die herinneringen? En wat dreef haar geliefde doden nu echt?

Inge Sierens

Blauw dat wemelt

Verschijningsdatum: 28/10/2020
Uitgeverij: Manteau
Genre: Literaire fictie
Aantal bladzijden: 270

PAPERBACK - ISBN: 9789022337493

KOPEN

© Die Marquise von O... (Rohmer)

P66: "Ze zag hem trede voor trede dichterbij komen, en onder invloed als ze was, dacht ze onwillekeurig aan het laatste zinnetje uit Die Marquise von O... van Rohmer, dat ze bij het ondertitelen van de film moeizaam vanbuiten had geleerd:"
"Er würde ihr damals nicht wie ein Teufel erschienen sein, wenn er ihr nicht, bei seiner ersten Erscheinung, wie ein Engel vorgekommen wäre."

© Mary Reilly (Frears)

P163: "In een schemerig anatomisch halfrond riep hij het beeld op van studenten geneeskunde die in vervlogen tijden naar operaties en dissecties keken, vanaf de steile oplopende banken als in een theater. Het was lang voor Elly Mary Reilly moest ondertitelen, waarbij de scènes met John Malkovich en Julia Roberts door die herinnering werden gekleurd."

© Stardust Memories (Allen)

P175: "Met de tijd, als Elly aan Adam terugdacht, ontkleurde de gebeurtenis naar het zwart-wit van Stardust Memories, de scène waarbij Woody Allen naar Charlotte Rampling kijkt, en het zich herinnert als dat ene moment waarin alles perfect samenvalt: Louis Armstrong op de platendraaier, de bries, hoe mooi zij was en hoe ze naar hem keek, hoe het hem diep raakte."

© Bram Stoker’s Dracula (Coppola)

P219: "Alleen de mist van halve nachtmerries zonder samenhang bleef hangen. Ik ben Stokers Dracula aan het lezen. Ik denk dat het de oorzaak van mijn nachtmerries is, want het is een griezelig, confronterend boek."

© Lightning over water (Wenders)

P260: "Dat de boodschap samenviel met de ondertiteling van Lightning over Water had voor Elly op dat moment betekenis. Maar dat had het natuurlijk niet: gebeurtenissen klitten wel vaker samen. Ze gedragen zich wel meer als vliegen rond een lijk."

Inge Sierens

Blauw dat wemelt

Verschijningsdatum: 28/10/2020
Uitgeverij: Manteau
Genre: Literaire fictie
Aantal bladzijden: 270

PAPERBACK - ISBN: 9789022337493

KOPEN